Zatul de cafea si ale sale intrebuintari

Daca ai impresia ca a te folosi de ceea ce ramane de la cafea este o forma rudimentara gresesti. Zatul de cafea aduce numeroase intrebuintari si in acelasi timp ai avantajul unui tratament home made fara sa mai investesti foarte mult.

Zatul de cafea si beneficiile

Pana si fermierii si-au dat seama ca zatul poate sa le aduca un plus in modul in care se dezvolta culturile lor de legume mai ales. Zatul chiar si in forma sa simpla aduce nutrienti plantelor si le ajuta sa se dezvolte mai bine si in acelasi timp previne adunarea insectelor.

Zatul se poate folosi de asemenea pentru:

  1. Par si piele. Fie ca este vorba de bronzul pielii tale ce iti doresti sa il pastrezi pentru mai mult timp, fie ca tine de culoarea parului care iti doresti sa o pastrezi mai vie pentru mult timp zatul de cafea se foloseste ca si tratament pentru doar cateva minute.
  2. Actioneaza ca si exfoliant. Asta te va ajuta sa indepartezi mai usor un strat de piele moarta, sa indepartezi celulita daca este cazul si oricum sa imbunatatesti circulatia sanguina astfel ca te va ajuta oricum.
  3. Te scapa de mirosurile neplacute. In acest sens poate fi vorba de scrumiere spre exemplu sau zone inchise. Cel mai adesea poate fi vorba de frigider de unde se doreste a se indeparta mirosul neplacut prin simplul fapt ca se pastreaza in frigider expus un recipient plin de zat de cafea.
  4. Scapa de insecte. Este un truc care desi se pare ca inca nu are o explicatie clara chiar functioneaza. In acest sens poti presara zat acolo unde stii ca te invadeaza insectele si poate fi vorba chiar si de medii exterioare, un gradina, curte si asa mai departe. Sa le muti musuroiul furnicilor nu este tocmai ceea ce poti face.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *