Xbox One – o inovatiei in China

Booth girls stand next to Microsoft's new game console Xbox One at the Tokyo Game Show in ChibaMicrosoft a anuntat astazi ca planuieste sa lanseze consola Xbox One in China, in septembrie anul acesta. Vicepresedintele corporativ de marketing si strategii pentru dispozitive si studiouri de la Microsoft, Yusuf Mehdi, a scris intr-o declaratie ca lansarea consolei Xbox One in Chine este o realizare semnificativa pentru ei si pentru industria lor, fiind un pas inainte a viziunii lor de a furniza cele mai bune jocuri si experiente de divertisment pentru mai multi fani din jurul lumii.

Acest lucru va face consola Xbox One, prima consola realizata vreodata cu functionalitati OTT in China. OTT in acest sens se refera la continut de deasupra, ce este continut furnizat pe internet, cum ar fi filmele pe Netflix, unde ISP este doar responsabil pentru transferul de date si nu pentru controlul media transmis.

Anuntul vine dupa rapaosul ban-ului de 14 ani al Chinei asupra consolelor de jocuri video. China de asemenea a dezvaluit si regulile de cenzura a jocurilor de console, scotand in evidenta ca jocurile nu vor fi permise sa promoveze folosirea drogurilor sau violenta. Si statisticile dezvaluite mai devreme luna aceasta la “Games Marketing Summint” a dezvaluit ca, China este o piata potential mare, unde numarul de jucatori intrece populatia totala a Statelor Unite ale Americii.

Microsoft a format compania E-Home Entertainment cu BesTV in septembrie anul trecut pentru a lansa o consola de difuzare, si Enwei X va ajunge la Xbox China ca fiind managerul general al grupului.

Xbox a anuntat mai devreme anul acesta ca au trimis 5 milioane de console Xbox One, in 13 tari unde sunt disponibile consolele, ce reprezinta mai mult de 60% mai multe vanzari decat a avut Xbox 360 in aceiasi perioada de timp. Pana in septembrie, Xbox One va fi disponibil in 42 de tari.

Se pare ca asta este probabil strategia de marketing al celor de la Microsoft pentru a incerca sa intreaca succesul celor de la Sony cu Playstation 4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *