Vinul racit cu placere se serveste

Vinul rece si in general bauturile de asa natura le adoram mai ales pe timp de vara si asta pentru ca ne racoresc. Insa cel putin cand vine vorba de vin se prea poate ca metodele clasice sa nu te ajute, ba mai mult decat atat sa afecteze gustul bauturii in cauza.

Cum racesti o sticla de vin si in timp util cat si rapid? Iata cateva sfaturi in acest sens:

  1. Adauga sare in apa in care racesti vinul. Secretul consta in faptul ca sarea va scadea punctul de inghet astfel ca sticla cu pricina se va raci mai repede. Cu alte cuvinte racesti insa nu ingheti si va fi numai buna de servit.
  2. Conteaza de asemenea sa tinem cont de modul in care se poate pastra o temperatura optima. Asa ca daca intentionezi sa tii la frigider sticla de vin probabil iti vei dori de asemenea sa o invelesti intr-un prosop ce in prealabil a fost udat. Asta pentru ca in timp pe masura ce se raceste sa se pastreze temperatura de asa natura pe intreaga sa suprafata.
  3. Nici boabele de struguri nu sunt de evitat de vreme ce acestea nu afecteaza gustul si nu aduc un surplus de apa in paharul cu vin. Nu te contioneaza cu alte cuvinte si se dovedesc a fi practice.
  4. Poti oricand sa incerci si racirea paharelor inainte de a servi vinul insa nu sa le congelezi caci pot crapa. Cu cateva minute inainte de a servi vinul raceste paharele sau chiar potriveste masura de vin in pahare si raceste intreaga tava in frigider.

In orice caz gheata nu este cea mai viabila solutie mai ales pentru cei pretentiosi si nu in cele din urma pentru cei care nu doresc sa serveasca vinul cu apa si asta pentru ca topindu-se gheata aduce un plus de apa intregii bauturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *