Viata sedentara nu este benefica

Ti se pare comod sa stai pe scaun si sa muncesti in defavoarea celor care stau in picioare. Cu toate acestea sunt dezavantaje care iti demonstreaza ca viata sedentara este cea care nu are beneficii ci din contra afecteaza sanatatea.

Iata cateva aspecte ce definesc viata sedentara si efectele ei asupra sanatatii:

  1. Dureri de picioare si extremitati reci si umflate. Asa se intampla din cauza unui prost flux de sange, cu fluide ce se blocheaza practic la extremitati. In plus pozitia in care stam nu este una benefica cand vine vorba de circulatia inspre genunchi sau chiar mai jos.
  2. Exista tot la fel de multe sanse de a dezvolta boli de inima ca si un fumator si sunt duble sanse de a aface atac de cord cand obisnuinta face sa stam mai mult jos si sa nu fim preocupati de modul in care putem combate acest efect cu un program regulat de sport.
  3. Ne ingrasam caci stand pe scaun nu pierdem decat o calorie pe minut. Asa ca va fi practic de la sine inteles ca ne vom ingrasa si o astfel de tendinta este mai acuta caci organismul nu mai este capabil sa descompuna practic grasimile intr-un procent de capacitate de 90%.
  4. Nici creierul insa nici inima nu mai functioneaza la un nivel optim. Asa se face ca fluxul sanguin nu este satisfacator, nivelul de oxigen este si el la aceeasi cota si prin urmare se pare ca nu vom avea aceeasi capacitate de concentrare, nu vom mai avea memoria atat de buna insa nici nu vom fi la fel de atenti in ceea ce facem. Suntem ca in acea faza letargica si numai un energizant de orice fel ne poate ajuta.

Pentru a evita astfel de cazuri sa se intample avem nevoie de o alternare a timpului petrecut pe scaun cu cel petrecut in picioare muncind.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *