Venetia – locuri pe care trebuie neaparat sa le vizitezi

Venetia este un oras absolut fermecator, maiestria cu care au fost construite cladirile, precum si modul in care sunt facute strazile fiind unice. De cand am aflat ca http://www.nicktrans.ro/ ofera curse regulate spre acest oras superb, visez la momentul in care o sa ajung acolo.

Deja am inceput sa pun bani deoparte pentru a face o excursie pe taramurile Venetiei, sau mai bine spus o plimbare cu barcuta.

Top 3 locuri pe care trebuie neaparat sa le vezi daca ajungi in Venetia

  • Piata San Marcoatelierul de desen al Europei! Cei care iubesc natura si tot ceea ce ii inconjoara trebuie sa ajunga obligatoriu in piata San Marco. Napoleon spunea despre acest loc ca este atelierul de desen al Europei, ceea ce de altfel chiar si este: un loc inedit in care elementele naturii se fac resimtite in moduri extraordinare. Acum ca am aflat despre cursele pe care le organizeaza in mod regulat compania Nicktrans spre acest oras, voi profita de ocazie si voi vizita acest loc splendid.

– marginile pietei sunt impresurate de cafenele, buticuri si diverse tipuri de magazine. Cea mai veche este Caffe Florian, care a fost construita in anul 1720.

  • Turnul Campanila – acesta este un monument istoric din varful caruia poti vedea intreg peisajul pietei San Marco. In trecut acest turn a avut diverse roluri: far, camera de tortura si turn de control.
  • Canalul Grande – acesta este principalul canal al Venetiei. Acesta are o lungime de aproximativ 4 kilometri si deseori este cutreierat de faimosul vaporetto italian, un vapor de dimensiuni mari de pe care pot fi admirate peisajele ce infrumuseteaza orasul.

Acestea sunt numai cateva din locurile pe care le poti vizita in renumitul oras. De asemenea, in imprejurul acestuia se gasesc 3 insule absolut exceptionale pe care deja le-am trecut pe lista locurilor pe care le voi vizita.

Insula San Michele – aceasta mai este cunoscuta si sub denumirea de insula-cimitir. Pentru aceasta destinatie sunt puse la dispozitia turistilor vapoare speciale ce efectueaza curse regulate. Tot ce trebuie sa faci este sa iti rezervi un loc pe www.nicktrans.ro pentru a ajunge in Venetia, iar de acolo metodele de transport iti vor bate la usa. Aceasta insula are o istorie incarcata, motiv pentru care cei ce doresc sa o viziteze sunt tot mai multi.insula venetia

Insula Murano – este vestita pentru atelierele de sticla care exista acolo. De asemenea, locul este plin de magazine de bijuterii de toate felurile, pentru toate gusturile. Pana in secolul al XVII-lea, insula Murano a detinut monopol pentru fabricarea sticlei.

Insula Burano – se remarca printre celelalte prin aspectul foarte colorat al cladirilor. Acesta este locul in care se gasesc cele mai deosebite tipuri de dantela, care mai de care mai fine si rafinate. Cei care reusesc sa ajunga aici nu trebuie sa omita vizitarea turnului inclinat ce ofera un peisaj absolut superb.

In curand o sa fac plimbarea mult visata, care mai mult ca sigur va fi asa cum imi imaginez: o experienta deosebita ce va ramane o amintire de neuitat. Abia astept sa vizitez Venetia si minunatiile acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *