Trucuri de marketing pentru restaurantele fast-food

Nu te-ai gandit cel putin o data de ce ai mancat o portie de cartofi desi nici nu iti era foame? Se pare ca restaurantele de tip fast food sunt atat de bine gandite in promovare si nu numai incat au tot felul de strategii cand vine vorba de a atrage clientii.

Amplasarea este primul punct spre care se indreapta strategia de marketing a restaurantelor de asa natura. De cele mai multe ori si ideal ar fi sa se amplaseze nu in locuri in care ar castiga teren ci in zone aglomerate, in centre comerciale, acolo unde se asociaza cu medii de socializare. Faci shopping si in acelasi timp te bucuri de o portie dubla de hamburger. Mergi la film si pe urma ramai in compania prietenilor discutand la o portie de cartofi.

Insa dincolo de asta este vorba si de publicitatea in sine. Ti se intampla sa casti cand vezi pe cineva intr-o astfel de postura? Este exact aceeasi tendinta cand observi oameni care mananca. Inteligenta miscare de a avea zona de mese unde ti se face o invitatie indirecta de a lua masa, de a te relaxa si a petrece timp acolo unde nu poti sa rezisti sa nu consumi ceva.

Nu in cele din urma mirosul este imbietor. Si o astfel de tactica se aplica magazinelor in general. Sa induci ideea de relaxare, astfel sa nu iti pierzi nici rabdarea de a face shopping vine cu un plus pentru consumatori care petrec mai mult timp prin magazin si mai multe sanse asadar de a alege ceva.

Una peste alta indiferent de tactica tentatii sunt la orice pas. Si tine de fiecare in parte cum constientizeaza ca trebuie sa exista si piata de consum pentru a ajuta economia insa totul trebuie sa se raporteze la propria persoana, cat iti permiti sa cheltuiesti, devine o traditie de a petrece timpul in asa mod si cum excesul de orice fel nu face bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *