Top curiozitati despre creierul uman

Creierul uman este ceea ce de fapt rezuma intreaga existenta. Gandim, actionam, suntem ceea ce suntem si creierul este cel care face toate acestea. Asa ca nu ar strica sa cunoastem poate ceva mai multe despre el:

  1. Stiai ca atunci cand vine vorba de performanta de fapt statul degeaba este ceea ce oboseste mai tare creierul? Studiile arata ca pe timp de noapte creierul uman este mai solicitat decat pe timp de zi.
  2. Este un 2% din intreg organismul si totusi are nevoie de 20% din oxigenul din organism. De aceea se spune ca atunci cand casti se pare ca ai nevoie de o mai mare cantitate de oxigen in organism. In plus, exercitiile de respiratie sunt cele care te ajtua sa iti reglezi fluxul de oxigen si te ajuta sa te calmezi efectiv.
  3. Neuronii se regenereaza si ei. Desi asta nu inseamna ca putem ajunge la  aceeasi performanta precum in cazul altor celule ale corpului totusi exista o mica sansa ca asta sa se intample.
  4. De fapt durerea este un rezultat ca impuls adus la nivelul unor nervi. Insa creierul in sine nu are cum sa perceapa durerea. Singura durere provocata este la nivelul tesuturilor din jurul sau care dau dureri de cap, la propriu.
  5. Ca si descriere creierul este realizat din tesut moale. Mare parte din el si anume 80% inseamna numai apa. Asa ca daca durerile de cap te supara trebuie sa tii cont printre altele si de nivelul de apa din organism si de hidratarea propice.
  6. De ce nu tinem minte ceea ce visam? Pentru ca un vis dureaza cateva secunde si efectiv nu exista suficient timp pentru a retine firul povestii din vis. Desigur, asta nu se intampla de fiecare data.
  7. Ideea unui bec ca si corelatie pentru ideile pe care le ai are si un sambure de adevar. Se pare ca puterea creierului ar duce la generarea energiei necesare pentru a aprinde un bec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *