Tipurile de pantofi pe care le preferi

Cand vine vorba de tipurile de pantofi pe care le alegi iti dai seama ca ai de facut un compromis in acest sens. Tine nu numai de necesarul in sine ci si de partea estetica de a alege o pereche de pantofi care sa ti se potriveasca.

Desi ai tendinta de a crede ca acestia sunt cei mai buni prieteni ai unei doamne cel putin ar trebui sa te mai gandesti o data de vreme ce fiecare pereche vine la pachet cu o serie de dezavantaje. Iata cum te afecteaza acestia:

  1. Pantofii cu talpa joasa sunt si cei care ajung sa iti afecteze talpa cel mai mult. Nu exista se pare un suport anume pentru bolta piciorului, de cele mai multe ori talpa este una subtire asa ca se simte orice miscare si nu se amortizeaza. Durerea este si ea inevitabila la aceasta categorie, chiar daca sub o alta forma sau intensitate.
  2. Pantofii sport nu ar trebui purtati daca nu este vorba de alergat si de exercitiu fizic concret. Desi par a fi comozi acestia au o protectie la talpa, amortizeaza miscarile insa nu sunt cei potriviti de uz de zi cu zi. Durerea de calcaie este frecvent corelata cu purtarea unor astfel de pantofi.
  3. Orice tip de pantof din cauciuc este si cel care afecteaza picioarele. Desi sunt intr-o oarecare masura utili mai ales pe timp ploios tine de fapt de usurinta cu care se formeaza anumite ciuperci ale picioarelor si mai ales de modul in care faci bataturi cand materialul se freaca de piele.
  4. Platformele. De ce or fi ele mai putin sanatoase? Pentru ca tine de centrul de greutate total schimbat. Acestia inclina corpul spre fata, ajungand sa fie cei care pun mare accent pe zona degetelor. Asa ca durerea este inevitabila si nu singura de altfel caci la nivelul talpii rigiditatea face ca acest tip de pantof sa fie si incomod.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *