The Grand Budapest Hotel

“The Grand Budapest Hotel” este filmul de actiune despre lupta pentru avere pusa intr-o nota artistica. In regia lui Wes Anderson si adunand actori precum Ralph Fiennes, Saoirse Ronan, Edward Norton filmul in cauza este o aglomerare de sentimente de la nostalgic la ce este moral si lupta intr-o lupe a succesiunilor la avere.

Gustave H este cel care adminsitreaza un hotel de lux, un vestit loc al celor mai bogati oameni. Se ocupa de cele mai mici detalii insa se pare ca nu trece cu vedere nici cand vine vorba de servicii mai putin ortodoxe. Ajunge sa intre in gratiile unei femei bogate ce decedeaza si implicit ii va oferi servitorului sau umil o mica avere.

Impreuna cu Zero Moustafa Gustave isi incepe aventura. Mai intai se prezinta onorant la locul cu pricina, luand parte la priveghiul celei ce are sa ii ofere averea. Aparent nu stie insa cum foamea de bani a urmasilor grabeste totul ajunge sa ia parte la deschiderea testamentului. Asa afla ca va detine unul din tablourile raposatei, cu o valoare inestimabila.

Fura tabloul si fuge inapoi spre casa insa intre timp este acuzat ca tocmai el ar fi cel care a grabit moartea batranei in numele averii. Incarcerat si cu prieteni pe masura sa isi planuiasca iesirea iese la iveala o intreaga “armata” secreta a celor care care activeaza in aceeasi meserie. Dintr-un lung sir de hoteluri se organizeaza o maniera de a-l salva pe cel in nevoie.

Se ajunge in cele din urma la limpezirea lucrurilor insa dupa o lupta complexa la propriu si la figurat, avandu-l mereu aproape pe slujnicul sau Zero.

Ca o intoarecere in timp Zero isi continua viata in acelasi stil ani de-a randul, preferand sa doarma in aceeasi camera din tinerete desi intre timp a ajuns sa detina locul. Iar povestea este spusa mai departe cu nobletea anilor ce nu a schimbat unele lucruri in hotelul candva vestit…The Grand Budapest Hotel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *