Tehnici pentru a te trezi dimineata fericit

Se spune ca cine se trezeste de dimineata ajunge departe, proverb care de cele mai multe ori se adevereste, in functie si de starea de spirit. De cele mai multe ori, cand ma trezesc dimineatza cu o stare de dispozitie incantatoare, se intampla sa duc la bun sfarsit cele mai grele sarcini care mi-au fost incredintate, si in mare masura se realizeaza in baza unei atitudini pozitive si a unui echilibru psihic adecvat.

Contrar, am si unele zile in care sunt foarte morocanoasa, nu imi place sa ma conformez situatiei si de cele mai multe ori stau sub un stres continuu, efect neprielnic sanatatii.

Iata ce trebuie sa faci pentru a te trezi binedispus:

  • dormi pe partea dreapta, deoarece studiile au demonstrat ca persoanele care dorm pe partea inimii sunt mai vesele si mai pozitive, vor fi pline de pace si de bucurie, incat creierul uman este pus presiunii de a visa frumos, de a fi lipsit de teama;
  • acorda un timp inainte de a adormi de a multumi pentru ziua trecuta, in care ai avut privilegiul de a trai inca o zi glorioasa, plina de reusite, si in ciuda eforturilor grele nu ti-ai pierdut cumpatul sau buna dispozitie;
  • pune-te la somn mai devreme, chiar si cu o jumatate de ora fata de ora la care obisnuiai sa fii in pat in alte zile, deoarece corpul tau are nevoie de mai multa odihna, pentru o mai buna concentrare, dar si pentru a-ti reda optimismul in ziua urmatoare. Studiile spun ca odata cu pierdutul orelor de somn, se pierde si simtul umorului, asa ca fa tot ce este nevoie pentru a-l recastiga.
  • creeaza-ti propriul motto, astfel incat acesta sa te ajute sa iti atingi directia pozitiva pentru a-ti antrena mintea si spiritul. Sintagme de genul “Am trecut peste o zi plina de obstacole si totusi sunt in picioare.”, “Am scapat cu brio de examene.”,”Viata mea este asa cum o construiesc.” In aceasta maniera, corpul va lucra pentru atingerea obiectivelor vizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *