Teama de zborul cu avionul- cum o gestionezi

Exista atat de multe lucruri care iti provoaca frica. Exista atat de multe aspecte care efectiv iti limiteaza optiunile insa teama este doar o chestiune personala. Invatand sa gestionezi totul vei putea trece chiar si peste fobii nu numai frici.

Teama de a zbura cu avionul este destul de comuna. Numai imaginandu-ti cum va fi te cuprinde teama. Poate ca mai bine nici nu te gandesti si iei totul ca o experienta unica si de speciala, luand totul ca atare. Teama de a zbura cu avionul poate fi invinsa si prin aspecte simple insa utile:

  1. Exercitiile de respiratie sunt necesare. Concentrandu-te pe acest lucru vei reduce cantitatea de adrenalina astfel ca nu te vei mai panica de ceea ce se intampla.
  2. tine cont de realitate. Nu degeaba se spune ca zborul cu avionul este de 22 de ori mai sigura decat transportul cu masina spre exemplu. Informeaza-te despre acest lucru si vei intelege ca faci o alegere cu mult mai buna fata de alte optiuni de transport.
  3. Alege scaunul de langa culoar mai ales daca zbori pentru prima data. Ceea ce prea putini stiu este ca scaunul din mijloc ar putea creea senzatia de inghesuiala, accentuand starile de claustrofobie. Daca stai la geam privelistea este magnifica insa panica ar putea fi generata cand iti dai seama de inaltimi. Nici locurile de langa aripa nu sunt cele mai indicate pentru un prim zbor pentru ca in caz de turbulente le vei simti mai mult decat ceilalti pasageri.
  4. Gandeste pozitiv. Pana la urma gandirea de acest fel te ajuta in orice caz.
  5. Terapia discutatului despre zbor nu te ajuta. Asta ar putea accentua sau chiar induce starea de panica cand cei din jur descopera un altul cu o astfel de frica. Sansele ca ei sa fie la fel de fricosi ca tine sunt destul de mari. Discutiile de orice fel insa ar putea sa te ajute, sa te distraga de la momentul de panica, cand decoleaza sau cand aterizeaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *