Statul pe scaun dauneaza

Nu degeaba militam pentru miscare si  viata activa: statul indelung pe scaun dauneaza mai mult decat crezi. Da, vei spune ca asta tine de mediul de munca, de chestiuni care nu tin de tine. Insa in obisnuinta de acest fel ajugem sa prelungim orele pe care le petrecem in sezut stand la calculator, la ceai, la afea in oras sau chiar privind la televizor. Cu fiecare ora in plus iti cresti sansele pentru varii afectiuni de care ai putea suferi.

Picioarele umflate sunt poate un prim efect si cel mai putin grav ca si efect neplacut al statului pe scaun. De vina este presiunea caci sangele nu circula corect pana la extremitati. Observi si tu ca iti raman urme ale sosetelor pe picioare? Asta ar putea continua cu un ulcer la picior. Mai mult decat atat, venele se pot inflama.

In lipsa de miscare fizica organismul se moleseste. Devine lenes si asta poate afecta si sistemul digestiv, constipatia fiind rezultatul. Cu un nivel ridicat de acid gastric insa lipsa de miscare si arsurile la stomac sunt la fel de frecvente. 10 minute de miscare, cel putin, combat astfel de efecte.

Mai putina performanta. Da, poti deveni lenes la propriu pentru ca nu faci miscare. Asta inseamna ca la nivelul creierului sangele nu circula cum trebuie si din lipsa de oxigen, hidratare corecta totul se amplifica. Este un cerc vicios din care durerile de cap sunt destul de frecvente.

Problemele cu articulatiile nu ocolesc pe cei care stau foarte multe ore pe scaun, in fiecare zi. Pentru ca presiunea corpului este preluata de genunchi prin postura pe care o adopti si muschii se slabesc, in plus genunchii nu sunt in postura lor fireasca in pozitia de sezut si durerile nu intarzie sa apara.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *