Sportul, sanatate curata

Daca pana acum credeai ca a face sport se coreleaza cu simplistul cazului in care doresti sa slabesti sau sa scapi de anumite portiuni de grasime extra sa spunem ai gresit complet caci sportul este necesar si parca o pastila de sanatate.

Beneficiile sportului

Este cunoscut faptul ca orele de sport sunt cele care pot imbunatati atat aspectul corpului cat si starea pe care o are o persoana. Insa mai mult decat atat sunt aspecte pe care desi nu poti sa le vezi sunt cele care in interior se produc si clar totul pentru binele tau.

  1. Ai un somn mai bun. Asta pentru ca iti consumi energia ce in mod normal o ai si pentru ca efortul depus implica nevoie de odihna ulterior. Nu este tocmai placut sa ai parte de insomnii.
  2. Muschi tonifiati si oase puternice. Pe langa faptul ca asta se vede si in timp si tii departe de tine semnele de imbatranire tine si de faptul ca oasele devin in timp mai puternice, mai rezistente.
  3. Esti mai productiv, mai atent, mai usor memorezi. Pentru creier sportul este ca o pastila benefica. Ce se intampla de fapt? Facand sport se imbunatateste  circulatia si o data cu asta creste si nivelul de oxigen ce ajunge la organe. Ori un creier oxigenat este un creier care functioneaza mai bine.
  4. Viata lunga. Avem tot felul de vicii care ne face sa scadem ani din viata insa se pare ca facand sport avem sanse sa ne crestem speranta cu 3 ani daca facem constant sa spunem cate 15 minute de sport in fiecare zi.
  5. Ochi mai buni. Se crede, conform studiilor, ca facand sport ne imbunatatim intreaga activitate si functionare a corpului, printre care si vedere caci tinem la distanta aparitia glaucomului. Sansele sunt de 25%.

Indiferent din ce parte privesti se pare ca sportul este benefic fara doar si poate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *