Sporeste energia chiar si cand esti la dieta

Facem atat de multe greseli incat este o chestiune deja obisnuita ca dietele sa faca parte din viata noastra fara insa sa le adaptam dupa caz si nevoie. O problema frecventa este lipsa de energie pentru ca mancam putin si fara echilibru.

Nu trebuie insa treci prin chinul de a nu avea energia necesara pentru fiecare zi de munca asa ca iata ce poti sa faci:

  • Nu consuma prea multa cafea. Daca e sa te energizezi o faci natural si prea multa cafea inseamna si un risc mai mare de a elimina mai multa apa din corp. Deshidratarea nu are cum sa iti aduca energie deci iata un aspect de luat in seama.
  • Nu te feri de mancare. Este o chestiune absurda sa crezi ca daca nu mananci corpul va arde calorii si va slabi. Trebuie sa respecti principiul celor 3 mese si 2 gustari. Chiar daca nu vei exagera cu portiile trebuie sa formezi un ritm al organismului tau, dupa care il cam vei forta sa se obsinuiasa si sa arda calorii in mod constant.
  • Si ca tot vorbeam de mancare si de portii tine cont ca acele produse procesate sunt un adevarat inamic pentru tine. Asadar, tine cont de au un grad ascuns de sare deci te fac sa retii apa, nici nu te ajuta sa slabesti deci ar cam fi de evitat si pentru ca se digera greu – starile de somnolenta dupa masa ring a bell?
  • Ai grija de sistemul tau imunitar. In perioadele de diete se intampla sa gresim si pentru ca nu oferim organismului necesarul de vitamine. Asa ca sistemul imunitar are si el de suferit, de unde si starile de somnolenta, lipsa de energie. In orice caz suplimentele sunt necesare, de la vitamina C si pana la magneziu – in principal acestea nu sunt de uitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *