Schimburile de ulei

Inainte sa mergeti intr-o calatorie este foarte important sa verificati nivelul de carbune. Uleiul este un element esential care contribuie la buna functionare si la longevitatea motorului. Acesta previne rosturile de frecare ale partilor mobile de la motor. De-a lungul timpului si dupa ce se parcurge un randament kilometric uleiul este supus unor solicitari ridicate care pot deteriora proprietatile. Filtrul de ulei este utilizat pentru a retine impuritatile acumulate in uleiul de motor.

In mod general, filtrul de ulei este amplasat pe motor insa pozitia sa poate varai de la un vehicul la altul.Este destul de important sa se actioneze in mod profesionist pentru schimbarea lui dat fiind faptul ca fiecare vehicul este diferit prin felul lui.

De regula, este mult mai indciat sa mergeti la o echipa profesionista care sa va ajute cu sculele de care aveti nevoie si eventual sa va inlocuiasca uleiul. recomand www.lincos.ro deoarece aici veti gasi toate produsele de care aveti nevoie si orice dispozitiv pentru acest lucru.

Ce putem sa intampinam in cazul in care nu schimbam uleiul la momentul potrivit?

Ei bine, in acest caz uleiul poate fi contaminat si isi poate pierde eficacitatea sau se poate evapora si isi poate pierde consistenta ajung sa ramana doar cateva picaturi.

Daca nu stiti cand trebuie sa schimbati uleiul, trebuie sa stiti ca fiecare motor are un interval la care se produc anumite schimbari: uleiul de schimba de regula o data la 2 ani  atunci cand se parcurg intre 10 000 si 30 000 de k. Acest interval de timp exista de reugla in brosura de intretinere a vehiculului.

Mai  exista si unele autovehicule care sunt prevazute cu un anumit contor de intretinere afisat pe tabloul de pe bord. Acesta indica timpul pe care trebuie sa il asteptati pana cand trebuie s afaceti o urmatoare revizie de kilometraj.  Acest kilometraj este determinat de mai multi parametri care se deriveaza in timp real de catre calculator.

Este foarte important ca in momentul in care se produce schimbul filtrului de ulei sa se ridice masina in 4 locuri astfel incat sa puteti vizualiza ceea ce se intampla sub masina.

Trebuie sa scoateti capacul motorului pentru a ajunge mai repede la baia de ulei. Acest manson protejeaza intreaga suprafata inferioara a proiectilelor motoare si a prafului.

Publicati baia de ulei in carcasa astfel incat motorul sa pompeze uleiul spre fitrul de ulei. Este foarte important sa se lucreze cu cunostinta de cauza daca va doriti ca produsul finit sa fie unul calitativ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *