Sanatate cu eforturi mici

Unii cred ca trebuie sa fii bine platit pentru a-ti permite sa ai o viata sanatoasa. Pana la urma ai nevoie de mancare bio si de ingrediente ce poate costa mai mult. Asta este insa o scuza perfecta caci sanatatea vine si din modul in care iti traiesti viata, din stilul pe care il adopti.

Sanatatea din eforturi marunte

Nu trebuie sa consideri ca ai nevoie de prea multi bani pentru a uram regulile de viata sanatoasa. Exceptand partea materiala mici eforturi te mentin pe o linie de plutire:

  • Evita prea mult amidon astfel ca orezul mancat frecvent sau pastele nu sunt tocmai cele mai sanatoase meniuri. Schimba preferinta cu cartofi, porumb sau chiar dovleac.
  • Consuma mai multe supe, varianta cea mai buna cand vine vorba de mancare consistenta care nu te ingrasa, care sa iti aduca aport de vitamine in egala masura. Desi nu prea populare la noi supele creme sunt delicioase. Poti alege sa faci o supa din orice, de la ceapa la linte.
  • Nu te sfii sa alegi fructe si legume congelate. Acestea se patreaza pentru mai mult timp si contrar a ceea ce cred unii sunt proaspete caci procesul de pastrare in acest fel vine imediat dupa ce sunt culese. Mazarea spre exemplu pentru a fi buna de consum implica un proces rapid de cateva minute pentru a fi congelata si conservata ca atare.
  • Tine un control al ingredientelor. Si cel mai bun sfat ar fi sa tii cont mai mult de retetele bunicii, cele din familie. Pentru ca un trecut nu existau atat de multi aditivi si coloranti si totul se baza strict pe ceea ce natura oferea. Astfel obtii mancare delicioasa si sanatoasa.

Specialistii spun ca mesele cu cei dragi sunt mai gustoase sau cel putin asta ti se induce. Daca masa in oras este prea scumpa ai mereu optiunea de a gati acasa si de a lua masa in familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *