Sanatate din interior

Sanatatea ar trebui sa ne preocupe in principal din interior pentru ca la exterior lucrurile sa fie asa cum ne dorim. Daca structura osoasa nu este una buna nu este de mirare ca apar durerile de orice fel.

Sfaturile ce vin de la specialisti cu privire la starea structurii osoase se refera la:

  • Nevoia de miscare fizica in fiecare zi. Daca in ceea ce priveste muschii ii antreneaza si la pastreaza un tonus cand vine vorba de oase miscarea este cea care pune presiune pe ele si le pastreaza densitatea de care de altfel avem nevoie.
  • Obiceiurile precum fumatul sau consumul prea mare de cafea duc in cele din urma la afectarea oaselor caci se consuma calciul necesar lor. In acest sens pierdem calciul si se produce un dezechilibru.
  • Ca tot vorbeam despre calciu avem nevoie de el in fiecare zi pentru ca oasele sa fie sanatoase. Si mitul conform caruia laptele de vaca contine calciu si tocmai de aceea avem nevoie de el zilnic este fals. De fapt cantitatea de calciu pe care laptele il are nu se poate absorbi de catre organism deci este fara de efect in acest sens.
  • Unul din motivele pentru care nu avem parte de oase sanatoase este malabsorbtia. Si daca asta te preocupa atunci afla despre carnea rosie ca este cea care provoaca o astfel de situatie. In schimba axati-va pe magneziu si pe alimente precum nuci si migdale care sa favorizeze o mai buna absorbtie a calciului.
  • Daca avem nevoie de oase tari atunci cu siguranta ca avem nevoie de fier, dar si de zinc si acesta se gaseste in special in seminte.

Si nu in cele din urma vitaminele sunt cele care ne pastreaza oasele rezistente si sanatoase pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *