Role fixe, de la necesar la mod de utilizare

In momentul in care faci o investitie trebuie sa fii sigur ca asta este ceea ce iti doresti, ceea ce cauti. Investitia chiar si in role fixe trebuie sa implice responsabilitatea achizitiei. Desigur, calitatea acestora este ceea ce te intereseaza insa mai mult decat selectia in sine trebuie sa stii totul despre ele.

Sistemul de role fixe este avantajos pentru ca permite manevrarea unei greutati si un transport sigur. Cand micile role sunt fixe au o stabilitate aparte au o singura directie de mers, fie numai inainte, fie numai inapoi astfel ca nu intervine greul de a impinge. Totodata sunt cele ideale pentru spatii mai inguste acolo unde spre exemplu o targa sau un carucior nu trebuie sa atinga peretii si sa afecteze calitatea design-ului. Sunt destul de frecvente micile accidentari cand din cauza rolelor se pierde efectiv stabilitatea si controlul.

Unde se folosesc. Popularitatea lor atinge cote inalte astfel ca le vei gasi atat in sistemul industrial cat si cel medical si nu numai. Chiar si carucioarele supermarket-urilor au astfel de sisteme de manevrare. In marea majoritate a cazurilor se combina rolele fixe cu cel pivotante, pentru a avea un sistem complex si eficient de folosire a carucioarelor.

Cat despre calitatea acestora rolele fixe ar trebui sa fie si cele care suporta greutati destul de mari. Optiunile sunt diverse si tin de fiecare caz in parte si de ceea ce fiecare client are nevoie. Domeniul in care se folosesc reprezinta un bun reper pentru ceea ce se alege; spre exemplu sunt acele tipuri de role care rezista la intemperii, cele care rezista fie la temperaturi foarte inalte, fie chiar foarte scazute, cand este vorba de cuptoare industriale, de camere frigorifice cu dotarile aferente.

Mai mult decat atat, acelasi sistem de role fixe ar putea fi si cele care atenueaza din socuri si vibratiile specifice in timpul manevrarii, al transportului, pentru siguranta modului de lucru si nu in cele din urma pentru reducerea zgomotului in ceea ce priveste nevoia si din acest punct de vedere. Diversele domenii in care se lucreaza si unde rolele fixe sunt necesare impun anumite conditii astfel ca descarcarea si transportul unor lucruri pe timp de noapte nu are de ce sa te limiteze doar din cauza zgomotului.

Una peste alta, rolele fixe sunt necesare insa si complexe chiar daca aparent nu dau aceasta impresie. Pana la alegerea finala fii sigur care iti pot fi pretentiile de cerere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *