Reguli de politete pentru ora de masa

Ritualul de a lua masa este unul sacru pentru unii. In timp de linistea este pentru unii musai pentru altii se defineste ca fiind partea de maxim interes pentru ca mancarea sa se mestece corect, sa fie acel moment de pauza. Cert este ca pentru un astfel de moment avem nevoie de reguli. Ce ar fi sa mancam fara sa tinem cont de anumite reguli de bun simt.

Din lista de reguli se numara:

  • Te asezi la masa si vezi tot felul de tacamuri. Nu stii ce sa alegi? Incepi de fiecare data cu setul cel mai indepartat de farfurie. Si dupa ce ai terminat de folosit tacamurile trebuie sa le asezi in stil vertical pe farfurie. Asta inseamna sa arati ca ai terminat de mancat. Exista insa si alte stiluri pentru a arata ca mancarea a fost sau nu pe gustul tau.
  • Servetelul este si el necesar. Cel mai mare gasit pe masa de fapt se foloseste pentru a se aseza pe picioarele tale. Astfel, daca iei o pauza servetelul se pune pe scaun si dupa ce te ridici de la masa acesta se aseaza pe masa, langa farfurie.
  • Cand mananci supa ai de trecut un test in adevaratul sens al cuvantului si asta pentru ca nu trebuie sa scoti sunete. Asa ca mancarea de acest fel poate deveni sa spunem o adevarata manevra. Nu trebuie sa bagi lingura adanc in farfurie si nici sa sorbi totul.
  • Gustarile sunt servite pe farfuria ta si niciodata nu se serveste direct din farfuria de prezentare.
  • Si timpul de servire este important, dat fiind ca asta inseamna sa nu te apuci sa mananci pana cand ceilalti nu s-au asezat si ei la masa. Este total nepoliticos sa mananci de unul singur.
  • Si poate cea mai cunoscuta parte pe care o stiu totii se refera la faptul ca trebuie sa tinem coatele pe langa corp.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *