Reguli de disciplina

A avea cei 7 ani de acasa inseamna pentru un parinte o bucurie si o mandrie si pentru copil un bun inceput in viata. Poate ca o idee clasica insa daca de la inceput nu se pune un accent si din acest punct de vedere pe viitor va fi din ce in ce mai greu sa se insufle grija pentru vorbele frumoase si adecvate.

Mici santajisti, odraslele nu vor fi de acord cu fiecare lucru pe care parintii le vor face. Si cedezi caci ochii lui dulci te dau pe spate. Tocmai aici intervine aventura unui parinte de a tine cont de ceea ce trebuie pe termen lung. Din sirul conceptelor despre educatie un parinte trebuie sa se gandeasca si la:

  1. Fara mita. Santajul emotional sau de orice fel se aplica de ambele parti insa nu se rezolva cu o promisiune. Si mai ales pentru ca iti doresti ca el sa ia un exemplu de la tine.
  2. Consecventa. Spui una, faci alta, te lasi dus de val dupa bunul plac al copilului si ajungi in cele din urma sa nu mai reprezinti un om de cuvant in ochii celui mic.
  3. Cearta cu celalalt parinte. Nu numai traumele sunt o problema insa cand adultii nu sunt de acord pe o anumita tema cel mic va fi bulversat insa nici ca va tine cont de ceea ce se spune in cele din urma si va “migra” spre atentia unuia sau a altuia ca o minge de ping pong, acolo unde nu i se cer lucruri.
  4. Pierderea cumpatului este o alta problema. Fie ca este vorba de greul de a tine sub control nervii fie ca plangi copilul oricum nu va raspunde bine la un astfel de comportament si trebuie sa te rezumi la calm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *