Proiectul skyTran

Compania skyTran, reprezinta o companie de transport care ar putea sa revolutioneze ideea transportului in mediul public urban. De asemenea, exista zvonuri ca acest nou proiect ar putea lucra si cu Hyperloop- un alt proiect inovator care ar putea fi utilizat ca si in cazul Uber.

Aceasta este una din cele mai recente creatii din domeniul tehnologic si, spun specialistii, ar putea sa inscrie un succes uimitor. skyTran este o companie care a reusit sa dezvolte un sistem de transport rapid, care foloseste o capsula cu doua locuri ce va fi suspendata de un circuit mai special, deplansandu-se cu ajutorul levitatiei magnetice. De asemenea, sistemul de levitatie magnetica a mai fost folosit in cazul trenurilor de viteza foarte mare din Japonia, purtand numele de MagLev.

skyTran isi face debutul la Israel

Evident, oamenii ar putea gandi ca aceasta inovatie va ramane numai la stadiul de proiect, pentru ca pare a fi un scenariu demn de filmele sci-fi sau chiar de desene animate, unde Familia Jetson folosea un astfel de sistem de transport. Pe cat de ireal pare, specialistii sustin ca este un proiect adevarat si este deja supus unor teste in Israel, unde ar putea sa isi faca si debutul. Potrivit unor rapoarte oficiale, acest proiect s-a lansat in decursul anului trecut, atunci cand compania californiana si-a anuntat parteneriatul pe care il are cu Israel Aerospace Industries- IAI, care si-a dorit sa construiasca un astfel de sistem in campusul acestora. De asemenea, exista rapoarte care sustin ca proiectul ar trebui sa se finalizeze la sfarsitul acestui an.

In urma a numeroase studii si analize, cele doua companii care se afla in parteneriat au decis sa mai aduca unele imbunatatiri in cadrul proiectului, astfel ca primul skyTran care va fi destinat publicului va fi construit in Tel Aviv. De asemenea, oficialii sustin ca acest proiect este gandit sa se lanseze si in alte state, cum ar fi Franta si India- fiind urmatoarele state care vor beneficia de acest sistem inovator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *