Povestea cu dentistul, teama si conceptia gresita despre asta

Cand spunem ca mergem la dentist sunt ca si cand totul ar fi vorba de tortura. Cand spunem ca avem o durere de masea asociem cu totii cu un grad avansat al problemelor dentare. Aici totul e adevarat, de vreme ce durerea este clar debutul unor probleme grave de vreme ce nervul este atins si dintele isi pierde gradul de sanatate, din interior.

Povestea de acest gen face ca un stereotip in ceea ce priveste mersul la medicul stomatolog sa se propage. Poate ca niciodata nu vom scapa de aceasta teama, de vreme ce continuam sa ne limitam in gandire. In prima faza trebuie sa constientizam ca aici este vorba de educatie; daca vom creste cu ideea ca a merge la dentist este un necesar precum orice vizita la medic de-a lungul timpului, vom sti ca a preveni este mai important decat orice alta actiune.

O problema majora este intalnita la nivelul la nivelul celor care nu fac ceva anume pentru a preveni problemele dentare si la final se plang de ce anume urmeaza. Este evident ca pe masura ce indiferenta noastra rasare, pe masura ce nu facem nimic si lasam lucrurile sa se agraveze,  direct proportional va veni si forma de tratament. Este evident ca poate masurile vor fi mai invazive, ceea ce face ca teama unui pacient sa fie una de un inalt nivel.

Mai apoi, trebuie sa tinem cont de faptul ca facem totul cu mana noastra. Stiind ca in mainile tale sta o decizie, ceea ce intarzii sa faci se va intoarce si rasfrange asupra ta cu o mai mare putere, cu mai mare impact. Deci vina a ta este, exclusiv.

Povestile cu frica despre medicul dentist sunt de fapt mituri pe care continuam sa le sustinem. Din pacate asta inseamna o precara educatie din punct de vedere stomatologic. Stapanirea de sine, cunoasterea faptului ca avem nevoie de o doza de responsabilitate sunt lucruri pe care sa le adoptam si care sa ne ajute sa trecem peste acest blocaj. In plus, alegerea locului oportun pentru lucrarile dentare, acolo unde serviciile sunt de inalta clasa si durerea minima.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *