Partea mai putin placuta a retelelor de socializare

Cand era mama tanara nu existau retele sociale si forme de comunicare la distanta exceptand romanticele scrisori. Avem din ce in ce mai multe forme de comunicare si daca expunerea vietii in mediul online reprezinta o forma de a comunica unora nu le scapa niciun detaliu.

Am ajuns sa mentionam unde si cu cine mergem la film, cand au avut loc evenimente importante din viata noastra, ce mancare preferam si in ce stare suntem la orice ora din zi si din noapte. In timp se pare ca astfel de obiceiuri devin iritante pentru altii si drept rasplata nu vor mai exista acele “like-uri”.

Care sunt cele mai iritante persoane pe Facebook spre exemplu? 45% din cei care au raspuns unui sondaj de opinie in acest sens considera ca tine de acele persoane care spun prea multe detalii de orice fel si care isi posteaza fotografii cu orice tip de mancare pe care il prefera, zi de zi.

O alta categorie ce tine de asemenea de cei care uita de discretie o reprezinta cei care isi povestesc viata sportiva si cate calorii pe care le pierd zi de zi. O fi ambitie insa prea de tot cand internetul este invadat de tot ce inseamna fotografii in sala de forte, cu sau fara transpiratia in prim plan.

Si categoriile oamenilor enervanti pe Facebook nu se opresc aici. Sunt si cei care doresc sa impartaseasca frecvent unde si cu cine se distreaza. O simpla vizita, stand in fata televizorului, la cinema sau la piata fiecare in parte isi expune activitatea online. Caci este de apreciat sa cumperi fructe sau sau stai la coada la banca, sa iesi in oras cu prietenii si sa ai o viata activa.

22% considera ca este enervant sa comentezi la fiecare postare si sa dai like in nestire si alti 19% considera ca a promova afacerea pe care o detii este la fel de iritant.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *