Olympus Has Fallen- actiunea la Casa Alba

Anul 2013 este unul cu adevarat divers in lumea cinematografica. Lansari de tot felul, filme dintr-o gama larga de domenii. Si cand doresti nitel actiune “Olympus has fallen” este o recomandare. O actiune cu putin thriller, un film in regia lui Antoine Fuqua, in rolurile principale actori buni de la Gerard Butler la Aaron Eckhart sau Morgan Freeman.

In cele 119 minute te vei gasi atras de tot ce inseamna acest film: frustrare a unui agent foarte bun, povestea terorilor, actiune la Casa Alba si cum unul singur reuseste ceea ce o armata nu poate. Povestea incepe cu sfarsitul tragic al primei doamne cand Mike Bannings reuseste sa il salveze doar pe presedinte.

Retras din garda prezidentiala acesta face munca de birou vreme de un an. Si revenirea sa la ceea ce ii placea sa faca nu este tocmai cel mai fericit caz. Caci o vizita a nord-coreenilor este cea care dezlantuie haosul. Presedintele este ostatic alaturi de alte persoane din preajma sa, Casa Alba este asediata. Armata nu face fata insa Mike este cel care cunoaste toate dedesubturile si reuseste sa intre pentru a-l salva mai intai pe fiul presedintelui, si el o tinta.

Dupa situatii tensionate si asteptari ca numai el poate salva totul in cele din urma Mike reuseste cu un curaj nebun sa puna capat nebuniei. Un loc ce il merita caci dupa episodul care l-a scos pe tusa era barfit si denigrat pentru ceea ce facuse. Practic o drama o compenseaza pe cealalta si iata ca daca salvat o data presedintele este in aceeasi postura, cu destinul inca o data in mainile celui care a fost mai mult decat pregatit sa isi faca meseria.

Multa actiune insa se pare ca farmecul lui Gerard Butler inspira si de data aceasta. Eroul aratos intr-un film cu o intriga si politica intr-o oarecare masura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *