Obiceiurile vara, intre mit si realitate

Pentru ca este foarte cald ai tendinta de a bea apa rece si de a consuma tot felul de lichide si produse reci din ideea de a te racori. Unele obiceiuri de acest gen ar putea fi cele care iti afecteaza buna stare de functionare a organismului insa dincolo de acestea sunt si mituri pe care trebuie sa le descoperi.

Iata cateva din miturile si adevarurile pe timp de vara:

  1. Aerul conditionat nu duce la boli ci mai degraba lipsa de grija fata de ceea ce inseamna aparatul in sine. Asa se face ca acesta are nevoie de ingrijire constanta in ceea ce priveste filtrul sau in mod special. Verifica-l cat de des si schimba-l de cate ori are nevoie caci acesta retine praf, murdarie, particule si ar putea sa iti provoace clar cine stie ce raceala caci ajungi la punctul de a respira de fiecare data acelasi aer doar ca mai rece.
  2. Inghetata se crede ca este si ea o sursa pentru a raci. De fapt este usor interpretabil aici de vreme ce aceasta se topeste in gura si pana sa fie inghitita ar trebui deja sa aiba o temperatura optima pentru organism.
  3. Ventilatorul nu ucide. In Coreea exista un astfel de mit si tocmai de aceea aici se prefera mai degraba ventilatorul dotat cu un termostat. Mai ales pe timp de noapte folosirea acestuia se crede ca duce la o lipsa de oxigen sau o alta cauza posibila ar putea fi vorba de temperatura scazuta pe care o face intr-o incapere ce raceste corpul prea tare pana cand posibil sa se ajunga chiar si la hipotermie.

Cantitatea de apa este si ea o problema discutabila se pare caci tine in principal de fiecare om in parte si modul in care lucreaza intr-un mediu cald.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *