O iesire in oras…cine plateste?

Codul bunelor maniere spune ca atunci cand este vorba de o iesire in oras, la masa, la o cafea, barbatul plateste. Desigur ca in unele cazuri a plati in mod egal este o varianta decenta cand totul este dezinteresat insa punand acest caz sub lupa care este corectul situatiei? Ar trebui o femeie sa plateasca? Sa se ofere sa faca acest lucru? Cazurile difera si un sondaj realizat in acest sens spune ca  50% dintre femei se ofera sa faca acest lucru insa mereu cu speranta ca vor fi refuzate totusi.

Intr-un top realizat cifrele arata ca femeile se simt magulite de faptul ca barbatii se ofera sa plateasca nota la un restaurant insa in egala masura sunt cu bun simt in a se oferi sa plateasca. Mai exact, 57% dintre femei se ofera sa plateasca nota pentru doi. Insa in acelasi timp recunosc ca 44% dintre ele nu si-ar fi dorit cu adevarat sa faca asta. Dorinta ascunsa era ca pertenerul sa refuze oferta.

Contradictia apare si in cazul barbatilor caci peste jumatate dintre reprezentantii masculini, mai exact 64%, considera ca femeile ar trebui sa faca parte din cotizatia la nota de plata. Insa o treime considera totusi ca nu este potrivit sa se intample astfel si s-ar simti si jenati si vinovati in a pune plata in seama femeii.

Care este totusi explicatia? Pe langa educatia primita, a ceea ce inseamna cei 7 ani de acasa, este vorba de modul in care se percepe lumea, mai modern. De aceea cand vine vorba de cuplurile tinere acestea decid sa imparta cheltuielile fara prea multe discutii pentru ca substratul tine de egalitatea intre sexe. In lumea moderna barbatul nu mai este singura sau cea mai mare sursa de venit in familie pentru ca femeile pot atinge acest nivel de asemenea.

Deci, cine plateste la o iesire in oras?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *