Nu este gluma- ce te ajuta sa traiesti mai mult si mai sanatos

Oricat de batran ai fi ti-ai dori sa traiesti cat de mult. Asa spune o vorba si asa pare sa fie cand ti-ai dori sa vezi tot ceea ce este in jurul tau, cum iti cresc nepotii si asa mai departe. Ori daca dorinta asta iti este trebuie sa ai grija de ceea ce faci si de cum iti traiesti viata.

Poate ca ai mai auzit o sumedenie de sfaturi despre cum sa ai o viata sanatoasa inca ce nu ti-ai spus nimeni pana acum se refera la:

  • Ai nevoie de un hobby si asta pentru ca din stresul de zi cu zi ai nevoie de o pauza. Ceea ce faci cu placere iti induce o stare de bine si reduce si stresul astfel ca faci ca un fel de echilibrare a situatiei.
  • Curatatul dintilor nu este un moft ci o necesitate. Dincolo de ceea ce stii tine cont ca infectia dentara ce ar putea fi cauzata de resturi alimentare intre dinti poate afecta si inima.
  • Vacanta, vacanta. Unii nu isi iau vacanta nu pentru ca nu pot ci pentru ca nu isi doresc. Insa, cu fiecare pauza de acest gen de la munca de zi cu zi iti adaugi un an de viata.
  • Nu uita de prietenie. Cei care socializeaza si au un cerc de oameni cu care se distreaza au se pare cu 50% mai multe sanse de a trai mai mult. Mai mult decat atat, cei care sunt singuri pot suferi ca si cand ar avea o boala fizica- singuratatea este comparata cu o boala la fel de grava ca si bolile cauzate de fumat spre exemplu.
  • Ai nevoie de sport. Poate ca nu la forma exagerata in care sa iti faci patratele insa conteaza extrem de mult si sa reglezi endorfinele, hormonii ce se fac responsabili cu starea ta de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *