Nu ai nevoie de aer conditionat

Pe cat de usor pare ca la o apasare de buton sa ai parte de un climat asa cum iti doresti pentru un plus de confort se pare ca in egala masura iti afectezi sanatatea. Aerul conditionat impune si el anumite aspecte de care sa tii cont daca nu doresti sa risti. Sau nu te mai baza pe acesta pana la urma.

Pentru a face fata caldurii nu ai nevoie de aer conditionat insa in schimb poti sa te bazezi pe lucruri simple:

  1. Nu lasa geamurile deschise pe timp de zi si mai ales la praz. Mai mult decat atat, evita curentul. Pentru ca nu vei face altceva decat sa aduci aer cald in interior cel mai bine este sa aerisesti seara si sa pastrezi acel aer pe timp de zi, clar mai racoros.
  2. Acopera geamurile pe timp de zi. Te vei gandi cum vei putea sa pastrezi aerul rece in interior. Ei bine acopera geamurile cu draperiile, de preferat sa fie vorba de cele mai deschise la culoare care sa nu atraga caldura. Si daca vei pastra umbra in casa pe timp de zi vei avea parte de aer racoros.
  3. Foloseste textile care sa iti ofere acea senzatie de confort si de racoare, de la lenjeria de satin si pana la tesaturi din in sau canepa.
  4. Nu gati. Prefera in schimb salatele si orice se poate gati usor si fara sa intervii cu caldura de la cuptor. Aburii nu vor face altceva decat sa sporeasca caldura din casa.
  5. Izolatia casei este si ea importanta si de fapt mai toate aspectele care definesc exteriorul. Ai nevoie de izolatie care sa pastreze mai bine un echilibru al temperaturilor, ai nevoie de suprafata de acoperis care sa nu se incinga prea tare si nu in cele din urma ideal ar fi sa dispui de zona de umbra si verdeata in fata casei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *