NASA vrea pe Marte

NASA a dezvoltat o drona prototip destinata a fi prima care va zbura pe planeta Marte. NASA declara ca aceasta drona este capabila de a cutreiera intreaga planeta Marte, in ideea de a cauta zone de aterizare pentru o misiune a unui echipaj uman, ce va avea loc in anul 2020. Deocamdata, echipa de la NASA intentioneaza sa testeze drona pe Pamant, la o altitudine de 3000 de kilometri in atmosfera, pentru a crea conditiile atmosferei de pe Marte.

PRANDTL-M

Un prototip al acestei drone, numite PRANDTL-M o abreviere a Preliminary Research Aerodynamic Design to Land on Mars, este planificata sa fie gata de lansare dintr-un balon de mare altitudine, in decursul acestui an. PRANDTL-M va fi eliberat la o altitudine de 3000 de metri, conditiile fiind asemanatoare aici cu cele de pe Marte, sustine Al Bowers, manager de program si om de stiinta in cadrul acestui proiect. Testele ar putea valida modul in care drona va functiona, ceea ce va duce la aparitia unor modificari care ii permite sa se plieze pentru a se adapta conditiilor actuale. De asemenea, drona va reusi sa implementeze un 3U Cube Sat, care este un satelit in miniatura folosit in cercetarile spatiale.

Nava eleganta cantareste aproximativ 1.17 kilograme in conditiile atmosferice de pe Pamant, insa fortele gravitationale de pe Marte vor determina ca aceasta sa aiba o greutate de numai 453 grame. Va fi realizata din fibra de sticla sau din fibra de carbon si poate ajunge la viteze de 30 km/h. Aceasta drona este planificata a fi lansata abia in anul 2022, insa PRANDTL-M se pregateste pentru prima misiune test in decursul acestui an. Un al doilea zbor, planificat in anul 2016, va determina ca PRANDTL-M sa zboare cel putin cinci ore inainte de a ateriza pe Pamant, in timp ce ultimul test va consta in implementarea mini-satelitului CubeSat de catre aceasta drona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *