Munca de acasa- sunt avantaje?

Cand lucrezi pe cont propriu este mai usor sa iti faci un program insa ai nevoie si de o disciplina din acest punct de vedere. Cu toate acestea, este convenabil sau nu sa lucrezi din propria casa?

Avantaje sunt, in masura in care iti dai seama de ele si contand din ce punct de vedere privesti totul. In primul rand scapi de stresul de a avea in jurul tau seful care sa iti insufle se pare ideea de a munci mai mult. Chiar daca concret nu va face asta pur si simplu prezenta sa te poate debusola.

Un alt avantaj tine de programul flexibil. Daca ai o urgenta nu trebuie sa te invoiesti, nu dai explicatii nimanui si la orice moment poti sa iti vezi de treaba in egala masura cu a rezolva ceea ce este o urgenta. Desigur, trebuie sa fii constient si de faptul ca trebuie sa iti faci munca insa clar este ca nu ai nevoie de concediu medical sau zile de invoire.

Nu in ultimul rand tine clar de confortul pe care il ai. In propria casa nu va conta daca ai o masea umflata, daca ai cearcane sau daca nu  mai stii cu ce sa te imbraci. Exceptand poate cazurile celor care fac conferinte online nu te vede nimeni si din spatele calculatorului iti vezi de treaba.

Exista insa si parti mai putin placute. Chiar daca nu dai bani pe naveta, pe mancare la serviciu si te poti servi din propriul frigider cu cine stie ce mancare sa nu uitam ca nu ai parte de socializare. Esti tu cu tine si aproape intr-o relatie cu calculatorul. Asa ca fara colegi nici dezvoltarea ta din punct de vedere profesional nu este aceeasi. Spre exemplu te vei confrunta cu diverse caractere, cu diverse persoane si astfel inveti sa te adaptezi oricarui caz.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *