Motive pentru care esti departe de social

Specialistii confirma ca a fi singur si a te izola de oameni, a trai in singuratate este la fel de grav ca si cand ai suferi de o boala grava. Te afectezza psihic chiar daca nu iti dai seama si nu realizezi pe moment. Nu degeaba se spune ca batranii ar trebui ingrijiti cu atentie.

Pana sa ajungi la o varsta la care esti parcs ignorat si de societate te izolezi din motive prostesti:

Nu tii la tine, la ceea ce iti doresti si reprimi totul. Pe principiul mai bine lasa, nu am nevoie, nu stiu ce vor gandi despre mine preferi sa iti ascunzi preferintele si sa mergi ca pe o sarma, robotel fiind.

Uiti de tine cand traiesti prin altii. De fiecare data cand accepti sa ai grija de bunastarea cuiva de fapt faci un favor insa iti intorci singur spatele si iti refuzi un timp poate ce avea sa fie productiv pentru tine. Este adevarat ca si multumirea de a ajuta este ceea ce conteaza insa daca tu nu ai grija de tine cine va mai putea sa fac astfel de gesturi?

Te judeci, te desconsideri. Un alt factor care te face sa te abtii. Stii cum se spune, poate ca nu este bine sa spui mereu ceea ce gandesti insa in egala masura nu ar trebui sa tii cont de faptul ca a nu spune nimic si a prefera sa fii tu cu tine denota prea multa slabiciune si frica de ceea ce esti pana la urma.

Si ceva mai practic si concret, preferi sa lenevesti. Sau in formula moderna mai nou, sa petreci mai mult timp in fata calculatorului, in fata laptopului cand parca vizioneziu un film despre altii urmarind postari ce se scriu.

Sunt lucruri care se intampla in fiecare zi si nu iti dai seama pana la acel apel sau mesaj de la cei din jur: dar, ce mai faci?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *