Mituri medicale

Stiai ca de fapt a bea 2 litri de apa pe zi nu este o regula ce iti asigura hidratarea? De fapt nu conteaza numai acest aspect ci canitatea per total intr-o zi. Exista atat de multe mituri incat de cele mai multe ori preferam sa le luam ca atare. Stiai ca:

  • Din cauza stresului ai fire albe de par este o afirmatie falsa? De fapt acesta este unul din semnele ce tradeaza o imbatranire prematura. Si nu are legatura cu stresul ci poate fi un factor genetic la mijloc si stilul de viata.
  • Din cauza calculatorului iti strici vederea este un mit fals de altfel? Asta pentru ca ce sta la baza acestei probleme este o intensa concentrare a vederii asupra unei actiuni. In timp si din cauza lipsei de odihna vederea are de suferit.
  • Ai nevoie mereu de doze de suplimente alimentare, de vitamine este partial gresit? Asta pentru ca desi organismul are nevoie zilnic de vitamine ele se “extrag” din alimentatie si nu toata lumea are nevoie de suplimente. Mai cu seama pentru ca supradozajul poate provoca dezechilibre astfel de tratamente nu se iau dupa ureche si bunul plac.
  • Sa bei 2 litri de apa pe zi e musai este tot  un mit fals? Pentru ca in cele din urma intr-o zi multe din fructele si legumele pe care le consumam contin un aport mare de apa ce contribuie la hidratarea zilnica astfel ca nu trebuie sa te raportezi musai la cei 2 litri de apa.
  • Sa mananci seara sau noaptea inseamna sa te ingrasi ne spun toti insa este gresit? Specialistii spun ca atata vreme cat se respecta maximul de calorii pentru un individ nu conteaza la ce ora mananci si nu inseamna cauza de ingrasare. Mai degraba este sursa de probleme digestive.

Se pare ca multe din acele aspecte pe care le stiai sunt total pe dos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *