Metode simple sa economisesti

Bani albi pentru zile negre- iti suna cunoscut conceptul? Este o modalitate de a avea sa spunem un colac de salvare cand cheltuielile lunare sunt exagerate. Din pacate cel putin la un nivel mediu de viata nu prea ai cum sa faci asta.

Gasiti in imposibilitatea de a face fata tuturor cererilor de plata, iata cateva metode pentru a reduce din cheltuieli:

  • Iesirile in oras inseamna de cele mai multe ori cheltuiala pentru ca iesi la film, cafea, la masa si asa mai departe. Redu din acestea si in masura in care le poti inlocui gaseste un hobby sau o placere de timp liber care sa nu insemne prea multi bani cheltuiti. Un popcorn si un film suna mai bine.
  • Fara distractie si fara benzina. Suna a scenariu mai putin placut insa te poate ajuta mai mult decat crezi. Prefera oricand sa mergi cu bicicleta, cu un mijloc de transport in comun decat cu propria masina. Si pana la urma sa ne gandim la poluare la la faptul ca te costa destul de mult sa alimentezi.
  • Cumparaturile de la supermarket nu sunt o idee buna. Asta pentru ca au un pret mai mare decat in piete, acolo unde mai poti si sa negociezi. Insa in varianta moderna hipermarket-urile sunt solutia pentru a avea un cost mai redus la lista de produse de cumparat lunar sau chiar si saptamanal.
  • Atentie la cantitate. Ca tot vorbeam de cumparaturile de mancare, uneori este mai eficient sa cumperi mai mult cu un pret mai bun decat sa cumperi putin si des.
  • Redu cheltuielile si cand vine vorba de haine de sezon. Daca te organizezi din timp cu asta vei vedea in magazine haine de sezon la pret redus cand inca sezonul in curs nu s-a terminat. Ar fi un moment bun sa cumperi deja ce iti trebuie. Sau alege sa faci shopping numai in perioadele specifice de reduceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *