Metode eficiente sa iti usuci oja

Se spune ca o femeie are nevoie de ajutor numai cat timp trebuie sa i se usuce oja pe unghii. Si cel putin o data toate au patit partea frustranta de a-si strica manichiura din cauza unor momente de neatentie.

Indiferent de tipul de oja folosit este nevoie ca aceasta sa aiba un timp pentru uscare pe unghii. Exista numeroase metode si mai ales daca faci asta acasa pe cont propriu te poti baza pe:

  1. Metoda uscatorului. Cel mai la indemana este cel pentru par pe care il poti folosi cu aerul sau cald. In fond si un uscator de maini este la fel de eficient. Asadar, foloseste cu incredere insa nu apropia foarte tare mainile de aparat. Un ventilator sau o perie de par ar putea substitui nevoia ta- cine spune ca o femeie nu se descurca indiferent de situatie?
  2. Metoda apa rece. Aceasta procedura insa are nevoie de aplicare inainte de folosirea ojei. Intre 2 si 3 minute ar trebui sa tii unghiile in apa cu gheata si abia apoi sa aplici oja.
  3. Metoda congelatorului. Ce nu face o femeie pentru frumusete. Si in numele acesteia iti poti tine mainile la rece insa va dura ceva timp. Pentru eficienta maxima trebuie sa astepti intre 20 si 30 de minute. Exceptie de la aceasta metoda o face oja care are ca si scop craparea la propriu, cea care intentioneaza sa se usuce rapid si sa ofere acel design prin mici “fisuri”.
  4. Aplica un strat de ulei. Exista produse speciale dedicate acestei misiuni. Vei gasi in orice nails shop uleiuri speciale care o data aplicate peste oja colorata ajuta la uscarea si fixarea acesteia.

Par metode rudimentare asa ca intr-o varianta eficienta insa si moderna poti conta oricand pe un aparat special. Ai nevoie de o investitie in acest sens, fiind cel care se foloseste usor deci pe termen lung se merita. Folosirea unui astfel de aparat este mai usoara decat ai crede- trebuie pur si simplu sa iti tii unghiile in el, lasandu-l sa actioneze.

Cand alegi un astfel de aparat pentru uscarea ojei trebuie sa stii ca exista o gama larga de optiuni. Au si dimensiuni diferite, unele se dedica atat unghiilor de la maini cat si pentru zona picioarelor sau numai pentru una din parti. Un astfel de aparat este adesea intalnit la saloane insa il poti folosi personal si individual fara prea mult efort si probleme.

Insa specialistii spun ca a usca oja de pe unghii este o chestiune relativa si din punct de vedere al tipului de oja folosit, calitatea acesteia. Conteaza si stratul in sine caci aspectul estetic vorbind va avea de suferit pe masura ce aplici tot mai multe straturi de oja- asta din ideea de a acoperi poate si anumite defecte precum denivelarile la nivelul suprafetei unghiei. Un singur strat de oja se va aplica rapid si se va usca pe masura.

Ideea in sine este de a scurta timpul de asteptare. Dar, daca timpul iti permite sa iti iei o pauza atunci poti pur si simplu astepta ca totul sa vina de la sine doar ca timpul este relativ de la caz la caz si de la oja la oja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *