Mersul pe jos face piciorul frumos

Se stie ca mersul pe jos face piciorul frumos. Se stie de asemenea ca activitatea fizica este cea care te intretine ca si aspect fizic. Doar ca dincolo de a merge pe jos statul cu picioarele in iarba inseamna un real beneficiu pentru sanatate.

Dintre beneficiile ce tin de plimbarea prin iarba se numara:

  1. Gandurile limpezite. Poate ca suna a cliseu pentru multi dintre noi, poate ca este un concept banal. Doar ca in cele din urma ne dam seama ca putine clipe in care ne rasfatam simturile si in care nu ne napadesc gandurile diverse sunt momente deosebite.
  2. Relaxarea. Se stie spre exemplu ca reflexoterapia este cea care te ajuta ca o forma alternativa sa iti revii din diverse afectiuni. Mai mult decat atat, mersul prin iarba cu picioarele goale inseamna o forma de relaxare care ne aduce in punctul in care cateva clipe sunt deja implinite.
  3. Este dovedit faptul ca mersul cu picioarele goale in iarba aduce o scadere semnificativa a anxietatii si a depresiei. Se crede ca acest lucru aduce o eliberare de endorfine, ceea face ca in medie sa avem peste 60% sanse pentru ca starile depresive sa se instaleze.
  4. Remediu pentru insomnie. O alta parte de semnificatie importanta inseamna ca insomnia este oarecum combatuta. Se crede ca acea conexiune creata cand stam cu picioarele goale in iarba inseamna o forma de a trata starile de nesomn. Avand in vedere ca este o metoda pur naturala avem toate sansele sa imbratisam o astfel de metoda in defavoarea altora.

Dincolo de efectele benefice fata de organism mersul prin iarba este si pura conexiune cu natura. Asta ne ajuta sa redevim sa spunem ca parte din ea. Profund gandind acest aspect este de asemenea o forma de relaxare de care sa nu ne dezicem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *