Mentine caldura corpului- cum sa nu racesti

Racim pentru ca nu respectam cateva principii relativ simple. Racim pentru ca pe perioada rece a anului avem tendinta de a sta mai mult in casa si aerisim mai rar. In orice caz, totul porneste de la nevoia de a te proteja si implicit de la nevoia de a mentine temperatura corpului.

Ca si reguli pentru a nu raci trebuie sa tii cont de:

  1. Acopera capul insa nu prefera o caciula din lana. Aceasta nu este eficienta in nevoia de a mentine caldura capului asa ca nu este de mare folos. Se spune ca daca iti este frig de la cap deja incepi sa racesti.
  2. Mentine nasul si el acoperit. Cand inspiri aerul si umed insa mai ales rece ai sansa ca in mucoasa nazala sa se dezvolte bacterii care sa duca la raceala. Asa ca mentine-l sanatos si un truc din acest punct de vedere se refera la spray-urile nazale pe baza de sare.
  3. Nu sta in frig. Aceasta ar fi o regula generala insa ce trebuie sa stii este ca temperatura la care te expui trebuie sa fie una echilibrata. Asadar, mentine in casa o temperatura optima, nici prea mare nici prea mica. Si evita expunerile bruste de la rece la cald sau invers.
  4. Consuma proteine. In astfel de momente corpul depune mai mult efort si mai multe decat atat activitatea de digestie si asimilare a acestora face ca organismul tau sa fie mai incalzit fata de cazurile in care consumi grasimi spre exemplu.
  5. Sa iti tii mainile in buzunar nu este tocmai ceea ce te avantajeaza cand esti afara. Chiar daca nu este sanatos sa ti le expui pur si simplu frigului tine cont ca balansul acestora, simpal miscare pe langa corp cand mergi este ceea ce iti aduce un plus de energie in mers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *