Mein Kampf- cea mai controversata carte a lumii

Mein Kampf este o opera autobiografica, dar si o platforma program a nazismului, mai ales al doilea volum. Mein Kampf a reprezentat si inca reprezinta pentru nazistii si neo-nazistii din al Doilea Razboi Mondial si azi bazele national-socialismului. Cea mai controversata carte din Germania, „Mein Kampf” a lui Adolf Hitler, nu se mai poate procura oficial de 70 de ani. Pe Internet insa, este cu totul altceva. Din noiembrie 2012, cartea lui Hitler poate fi descarcata in format digital in limba engleza. Amazon.com ofera acest E-book pentru doar 73 de eurocenti, insa pe iTunes costa ceva mai mult, 2,20 euro.

Mein Kampf a lui Adolf Hitler va cade din drepturile de autor in Germania, la sfarsitul anului 2015. Totusi, ce se va intampla atunci cand autoritatile nu vor mai putea controla publicarea si distribuirea ei??

Nazistii au dorit sa inlocuiasca Biblia. Expert in carti rare, Stephen Kellner descrie modul in care nazistii au transformat un reper, in mare parte indescifrabil- in mare parte memoriu dar si propaganda- intr-o zona centrala a ideologiei celui de-al treilea Reich.

Deoarece Mein Kampf iese din drepturile de autor- ceea ce inseamna ca oricine ar putea publica o editie proprie in Germania- sunt facute cercetari cu privire la ceea ce pot sa faca autoritatile in cazul celei mai controversate carti ale lumii. Unii producatori declara ca acesta va ramane in continuare un text periculos. Istoria lui Hitler este o poveste subestimata a sa, iar oamenii au subestimata aceasta carte- declara john Murphy, nepotul barbatului care a tradus pentru prima data versiunea cartii in engleza, in anul 1936.

Cartea ar trebui luata in serios, deoarece aceasta este deschisa multor interpretari gresite. Chiar daca Hitler a scris-o in anii 1920, tot ceea ce e scris ar fi putut sa evite anumite probleme, daca oamenii ar fi citit cu atentie cartea.

Hitler a inceput sa scriie Mein Kampf in timp ce a fost inchis pentru tradare, in anul 1923, subliniind opiniile sale rasiste si anti-semite. Dupa e si-a castigat puterea un deceniu mai tarziu, cartea a devenit o cheie nazista, cu o multime de copii imprimate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *