Mai vine sfarsitul lumii?


Se pare ca 2015 a fost un an bun pana in prezent, insa daca ceva nu ar fi mers bine, oamenii ar fi spus: “eh, doar nu e sfarsitul lumii”. Dar chiar acest subiect a fost unul foarte discutat in ultima perioada. Oamenii de stiinta au descoperit ca sfarsitul lumii ar putea sa vina abia peste 22 miliarde de ani, iar altii sunt de parere ca sfarsitul este foarte aproape: o alta ploaie de asteroizi ne “ataca” pamantul. Se pare ca nu e un scenariu foarte realist, deoarece exista sanse de 1 la 10.000 ca asteroizii sa ne loveasca.

O luam de la capat. Potrivit unei predictii realizate de catre Isaac Newton, lumea se va sfarsi, din nou, in septembrie. Poate ca ai obosit sa tot auzi ca lumea isi va incheia viata, dar trebuie sa stii ca nu esti primul, si cu siguranta nici ultimul care aude acest lucru. Crestinii sunt de parere ca sfarsitul poate veni in orice moment. De unde vin toate aceste predictii? Vor inceta vreodata? Si exista vreo sansa sa fie adevarate?

Nostradamus

Pentru o buna parte a vestilor despre sfarsitul lumii putem da vina pe Nostradamus. Se pare ca acesta a prezis dictatura lui Hitler. Se pare ca Nostradamus a prezis ca sfarsitul lumii va veni dupa 5500 de ani, iar pentru ca acesta si-a declarat profesia in 1553, inseamna ca omenirea are un plus de 3947 ani.

Religia

Religia se afla in spatele a celor mai multe preziceri a sfarsitului lumii. Aceasta include si faptul ca Anticristul s-ar fi nascut in anul 400. Nu mai putin de trei oameni au prezis venirea lui Iisus in anul 500, iar adventistii de ziua a 7-a si-au oferit toate bunurile unui profet, dupa ce acesta a prezis ca sfarsitul va veni in anul 1844. Surpriza, se pare ca lumea nu s-a sfarsit nici pana astazi. Nu este deloc surpinzator ca apar astfel de predictii: exista un site care poate realiza unele calcule matematice ale Coranului, si prezice ca lumea se va sfarsi in anul 2280.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *