Lucruri care te fac fericit

Vazuta in varii feluri si interpretata de asemenea fericirea nu consta in partea materiala. Cel putin nu pentru unii caci ai buzunarele pline si sufletul gol. Exista celebra vorba ce spune ca “banii nu aduc fericirea” si desi sunt si contestatari pentru o astfel de teorie adevarul pur se regaseste aici.

Banii sunt facuti sa fie cheltuiti. Conform cercetatorilor banii ar trebui cheltuiti pentru a ne simti bine. Pentru  ca intervine acea gandire de genul recompensa dupa munca, rasplata dupa sacrificiul de a rupe din timpul liber o farama de atentie. Suntem sigur toti in aceeasi categorie. Dar pe ce sa ii cheltuiesti? Femei, jocuri, masini- suna a manea si cu o doza de responsabilitate te regasesti intr-o astfel de categorie in tinerete pentru ca ulterior sa iti schimbi perceptia si nu numai. Intervine familia, copilul, zilele de nastere din familie, dorinta de concediu etc.

Una peste alta ce te face fericit? Cercetatorii incearca sa raspunda la o astfel de intrebare astfel ca au facut un studiu in acest caz. Se pare ca suntem mai putin fericiti cand detinem lucruri materiale. In schimb satisfactia creste cand vine vorba de excursii spre exemplu, de acele lucruri care iti contureaza amintiri, de moduri in care iti faci prezentul mai frumos, trecutul plin de amintiri placute.

Exista insa si o varianta conform careia suntem fericiti cand dobandim lucruri materiale insa mai mult cand le vom darui, cand facem cadouri de acest gen. Caci nimic nu se compara cu fericirea de a impartasi cu cei din jurul nostru posibilitatea materiala, caci nimic nu se compara cu zambetul de fericire a celor carora le vei darui acel ceva.

Ce te face fericit? Sa ai cat sa nu duci lipsa, sa dai cat iti permiti, sa nu duci lipsuri. In asta se vor regasi cu totii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *