Iubirea in calcule precise

Chiar si cei mai sceptici oameni din lume sunt surprinsi de cum sentimentul iubirii poate sa te schimbe la propriu. Pentru ca mintea o ia razna si inima la fel, pentru ca simti emotiile pana in stomac si pentru ca intreaga existenta se da peste cap efectele sunt diferite de la caz la caz insa prezente fara doar si poate.

In timp ce unii incearca sa defineasca iubirea in cuvinte si in liric altii sustin ca exista si o formula matematica pentru asta. Pe cat de greu de crezut pe atat de reala dupa cum sustin unii. Daca crezi in compatibilitate se prea poate ca nu acesta sa fie secretul fericirii intr-o relatie. Daca crezi ca tine de destin nici asta nu functioneaza.

Cercetatorii spun ca in timp ce barbatii acorda o mai mare importanta modului de a gandi in ceea ce priveste partenera femeile pun accent pe o viata intima cu adevarat condimentata. Daca cele doua aspecte se intalnesc la parteneri relatia  are mai multe sanse sa reziste.

Formula magica. De parere ca anumiti factori contribuie sau nu la ce inseamna fericirea in cuplu cercetatorii britanici sustin ideea unui complex de aspecte ce duc la formula magica, cea care sa determine daca partenerii se iubesc cu adevarat si daca relatia lor va functiona pe termen lung sau au sentimente trecatoare.

A (gradul de atractie intre cei doi), C (charisma), I (increderea), I (iIntimitatea), F (feromonii – hormonii dragostei) si S (imaginea despre sine) sunt acele aspecte de care se tine cont. Fiecare cu o valoare de la 1 la 5 insa feromonii mereu la stagiul de 8.

D =(0,5(A+C+F) + 0,3 (I+I)) / (2(5 – S)+2).

Cu valori de la caz la caz se crede ca se situeaza intre 8 si 10 inseamna o iubire puternica, sub 8 o dragoste decenta, intre 5 si 6 o relatie cu sentimente incerte in timp ce orice valoare mai mica este semnul clar al unei relatii fara viitor si implicatii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *