Incalzirea in pardoseala, o metoda moderna de incalzire

In ultimul timp se remarca o tot mai mare preocupare pentru nou si inovativ, pentru ca oricine sa poata beneficia de avantajele dispozitivelor moderne. La capitolul incalzire, se remarca si sistemul instalat in pardoseala acoperit cu suprafata lemnoasa sau ceramica, dupa preferinte. Acesta la randul sau actioneaza sub comanda, dupa preferinte, furnizand caldura suficienta pentru a crea confort utilizatorilor.

Ce pledeaza in favoarea acestui sistem si implicit a ceea ce tine de un termostat pentru incalzire in pardoseala se refera la un cumul de factori. Sa ne gandim ca in primul rand este un sistem complex si eficient, insa nu este la vedere. Asta permite o libertate mai mare de a amenaja spatiile dupa bunul plac, fara a dispune de locuri in care troneaza sursa de caldura. In plus, trebuie specificat ca nu vor mai fi necesare si alte surse, precum caloriferele spre exemplu.

Din punct de vedere al functionarii, acest tip de sistem de incalzire distribuie uniform agentul termic. Unii spun ca la nivel de consum, datorita faptului ca provine de jos in sus, se poate stabili ca temperatura tinta sa fie una mai mica, de unde si economia facuta.

Alte avantaje

Incalzirea in pardoseala poate preveni ca umiditatea zonelor sa duca la aparitia mucegaiului. Prin modul sau de functionare si prin modul in care sunt plasate elemente sistemului – pe toata suprafata pardoselii – se previna aparitia acarienilor si a altor alergeni.

De asemenea, se instaleaza o singura data, se ascunde estetic sub pardoseala, iar din punct de vedere al tipologiei acesteia se poate alege orice, de la parchet la gresie clasica.

In plus, exista doua optiuni de incalzire in pardoseala, pentru ca fiecare utilizator sa isi gaseasca varianta potrivita: pe baza de curent electric sau agent termic.

Necesitatea unui termostat

La fel ca si in cazul unei centrale termice, un termostat pentru sistemul de incalzire sub pardoseala deserveste cu scopul de a seta preferintele de temperatura, de la distanta si nu dintr-un punct fix. Permite flexibilitate la mutare dintr-o incapere in alta si seteaza temperatura dorita cu un minim de efort.

Un termostat asociat acestui sistem va opri functionarea in momentul in care se va ajunge la un nivel de temperatura dorit. Asta inseamna din start o functionare personalizata si deci un consum redus, cu posibilitate de reducere a cheltuielilor ce sunt inregistrate de obicei.

Din fericire si ca un raspuns al pietei la ora actuala exista numeroase variante de termostate pentru incalzirea in pardoseala. Cele de la Salus Controls sunt eficiente si de calitate, iar gama lor corespunde cu cerinte diferite ale utilizatorilor. Se vor gasi optiuni de termostate programabile sau nu, cu buton rotativ sau cu montaj in doza, electronice. In orice caz, acestea sunt in mare parte silentioase la functionare si redau un nivel de confort precum cel dorit.

Acestea pot fi instalate independent de momentul instalarii sistemului de incalzire propriu zis. De cele mai multe ori, in necunostinta de cauza, cei care opteaza pentru incalzirea in pardoseala remarca ulterior si nevoia de termostat. Ceea ce desigur nu este o problema, atat timp cat se respecta atentia fata de cum corespunde in functionare un anumit termostat cu un anumit sistem – un detaliu specificat de regula de catre producator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *