Greseli frecvente ce iti incetinesc ritmul

Simti si tu ca dupa masa ar merge un somn oricat de scurt. De fapt mancarea ar trebui sa iti ofere energia necesara pentru a putea continua munca intr-un ritm alert. Sau in cel mai slab caz nu ar trebui sa aiba efectul de somnolenta. De vina este clar alimentatia.

Mici greseli si efectele pentru ritmul tau

Fara sa iti dai seama iti incetinesti ritmul organismului. Asta in functie de ceea ce consumi si in lista de alimente ce nu iti fac bine se numara:

  • Lipsa de proteine sau carenta de fier. Pentru ca rolul fierului este acela de a transporta oxigenul in sange cand ritmul este unul mai lent, cand unul din componente din ecuatie lipseste este de la sine inteles ca te vei simti ca un somnambul.
  • Lipsa de cafea. Sau ceai verde dupa caz. Astfel de bauturi contin cafeina, cea care accelereaza metabolismul si fac ca centrul nervos sa fie stimulat. Unii ajung sa aiba un obicei din astfel de bauturi pentru a-si incepe ziua. Dar si in timpul zilei o portie de cafeina este cea care iti da un stimul si pentru o digestie buna si pentru o stare de energie.
  • Nici apa nu face tocmai bine daca nu stii cum sa o bei. Daca te vei rezuma la apa la temperatura camerei aceasta incetineste ritmul organismului si nu va arde caloriile. Indicat este sa bei apa mai rece mai ales pentru ca este dovedit faptul ca arde pana la 50 de calorii zilnic.

Desigur, starea de somnolenta intervine si din cauza unor obiceiuri mai putin sanatoase. Lipsa de sport este cea care tradeaza astfel de stari, mancarea excesiva si prea grasa se digera mai greu, drept pentru care organismul va resimti un plsu de efort si o stare de somn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *