Greseli cand iti negociezi salariul

O marime de salariu  este de dorit la un moment dat. Indiferent de stagiul in care te afli si pe ce post iti vei dori mereu si mereu mai mult. Daca se intampla cine stie insa cel putin tu te gandesti ca ai sa incerci, pe principiul risti si castigi. Daca nu, va mai fi si alta ocazie.

Cu totii gresim si mai ales cand avem pretentii financiarfe de spus sefilor. Exista insa cateva tehnici pe care sa le ai in vedere si greseli pe care sa le omiti, din exemplul altora. Asa ca tine cont de:

  • Daca nu se specifica in contract ca vei avea drept si sanaa la renegociere de salariu pierzi din prima. Simplele vorbe nu fac nimic asa ca daca te stii cu experienta tine cont  inca de primele semnale in acest sens.
  • Daca nu s-a vorbit concret care iti sunt atributiunile si constanti ca este mai mult decat se face atunci nu trebuie sa te feresti sa iti ceri dreptul cuvenit conform muncii, pana la semnarea contractului.
  • Nu negocia un salariu pana cand nu ti se spune ce este de facut. Proportional cu ceea ce trebuie sa faci fiecare angajator considera o anume suma. Asteapta insa sa vezi despre ce este vorba.
  • Nu oferi salarii ca referinte din alte locuri de munca. Miza multora este aceea de a afla care era pretul pe piata pentru a nu oferi mai mult. Insa tine cont ca daca tu vii din cadrul unei firme mici este clar ca si salariul este pe aceeasi lungime de unda si evolutia dorita ar putea fi stopata inca din fasa daca spui ce si cat castigai.

Un alt sfat pretios spune ca ar trebui sa astepti concret marimea de salariu in functie de rezultate si sa  iti alegi ca moment al zilei partea de dupa masa cand nivelul de stare de bine este unul echilibrat, dupa servirea pranzului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *