Gravity, drama SF a Sandrei Bullock

Inca din luna a zecea cu premiera in Romania in cinematografe filmul “Gravity” se anunta un succes. Era acel tip de film ce combina SF-ul cu thriller-ul pe care mai toti il asteptau. Cifrele arata ca se pozitioneaza bine ceea ce inseamna ca a prins la public. Un film despre viata in spatiu, asa cum si numele spune, o lupta contra gravitatiei, o lupta de supravietuire.

In prim plan sunt Sandra Bullock si George Clooney, Ryan Stone respectiv Matt Kowalsky. Se prezinta povestea celor doi care in timpul unei misiuni minore si de rutina sunt “atacati”. Nava se distruge iar cei doi raman sa infrunte problemele. Nivelul de oxigen scade, nu au alta sansa decat sa caute o alta nava pentru a putea parasi spatiul. Insa nimic nu este usor astfel ca pentru ca unul din ei sa supravietuiasca Matt alege calea sfarsitului.

Ryan Stone are o poveste trista in spate caci isi spune povestea sa incredibila. Fara familie, cu o fetita decedata de ceva vreme totusi dorinta de a lupta pentru viata sa este ceea ce depaseste puterile sale si ii da forta. Dupa lupte cu gravitatia si nesiguranta de a se descurca pe nave straine Ryan reuseste in cele din urma sa se intoarca pe pamant.

Sfarsitul este emotionant caci constientizand situatia cu riscul mortii Ryan este in egala masura speriata si dornica de a reusi. Si cand ajunge pe pamant sa mearga pe picioarele sale este o adevarata bucurie.

Un astfel de film te tine cu sufletul la gura. Este un subiect ce descrie viata celor din spatiu si dificultatile cu care se confrunta acestia. Nu degeaba s-a spus si s-a scris ca Sandra a intampinat dificultati la filmari de vreme ce a sta inchisa, sa filmeze singura si intr-un spatiu ostil mai ca o aducea in pragul disperarii si a depresiei. Cu toate acestea aprecierile pentru rezultat sunt in masura sa anunte ca se vor primi nominalizari de rang.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *