Femeile slabesc mai greu decat barbatii

Daca intre barbati si femei exista atat de multe diferente iata ca si cand vine vorba de a slabi procesul este unul mai greoi. Insa nu pentru cine te-ai fi asteptat, pentru partea masculina ci pentru femei. Pentru ca acestea sa poata ajunge la kilogramele dorite si la o forma de invidiat au nevoie de  mai mult efort decat in cazul barbatilor.

Concret, cercetatorii au ajuns la concluzia ca daca in cazul barbatilor sa slabeasca prin sport inseamna un necesar de efort de 65% minim. Acelasi lucru in cazul femeilor inseamna un procent depasit, de 85%. Suntem diferiti, ce poate fi surprinzator in asta? Este vorba totusi de o diferenta foarte mare. Si explicatia nu intarzie sa apara. Motivul este masa musculara care se pare in cazul barbatilor este mai mare. De ce ar conta asta? Pentru ca, cu cat exista un numar mai mare de muschi, fie ei lucrati sau nu, cu atat o persoana va arde mai rapid grasimile si va slabi mai usor. Cum in cazul femeilor masa musculara nu este aceeasi acestea vor intampina probleme in procesul de slabire.

Norocul barbatilor, acestia chiar si cand nu fac efort vor arde mai repede grasimile decat ce inseamna asta pentru femei. Asadar, in cazul acestora programul de antrenament trebuie sa vizeze un complex de aspecte, de la alimentatie corespunzatoare la efort dozat in antrenamente repetate. In cazul barbatilor acestia pot sa iti mentina tonusul si silueta chiar si in urma unui antrenament simplu.

Total pe dos fata de ceea ce stiam? Mintea tinde sa creada ca barbatii ar trebui sa depuna mai mult efort de vreme ce un corp bine sculptat este mai greu de definit decat in cazul femeilor. Si totusi, surprinza vine tocmai din asta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *