Femeia perfecta intre stilul de plastic si digital

Traim zile in care femeia se imagineaza ca nivelul de perfectiune este atins in adevaratul sens al cuvantului cand isi unduieste formele si isi corecteaza proportiile. Credem ca perfectiunea nu este greu de atins de vreme ce chirurgia plastica este la indemana. Si totusi, ajungem sa apreciem mai mult formula digitala sau de plastic decat varianta reala.

O forma de a scoate in evidenta ca ceea ce vedem nu este mereu ceea ce tine de real si de perfectiune- desi paradoxal asta arata- a fost prezentata de GlobalDemocracy.com. Acestia au promovat un clip pe cat de scurt pe atat de concis si cu punctul pe “i”. Aparent o figura a unei femei obisnuite se transforma in cateva secunde intr-un chip angelic de o frumusete aparte. Pur si simplu nu ai ce sa reprosezi unui astfel de chip. Metoda care nu dureaza mai mult de cateva secunde se numeste simplu: photoshop.

Clipul transforma evident chipul celei care promoveaza imaginea unui brand. Astfel de exemple le vedem zilnic, pe afise publicitare, in reclame, in spoturi de varii feluri. Sunt mereu femei care din nevoia de a afisa un chip perfect sunt transformate.

In varianta din plastic asa cum le putem numi pe cele care apeleaza din ce in ce mai mult la varianta chirugicala pentru a corecta diverse parti ale corpului numai partea vizuala este de apreciat. Uneori nici macar asta. Si totusi daca nu ar fi o “cerere” pe piata nu ar exista nici interes pentru asta. Doua aspecte care se leaga unele de altele.

Poate ca am uitat de fapt definitia femeii. Frumusetea vine din interior ti se pare deja un concept expirat. Sa nu uitam insa ca nici chipul fals nu este totusi un ideal. Interpretabil concept si totusi o femeie frumoasa are si ea o mica asimetrie- poate chiar asta este farmecul sau…

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *