Facebook este inutil

Postarea unui status pe Facebook e ca nuca-n perete: n-ai parte de o audienta bine definita. Cu toate acestea, multe statusuri de pe Facebook dau nastere la o multime de critici. Oamenii ar trebui sa inceteze sa mai vada in Facebook un jurnal propriu, iar daca intr-adevar au unele probleme, sa incerce sa consulte un specialist in legatura cu problema cu care se confrunta, nu sa se planga pe Internet.

Iata unele motive care dezvaluie ca Facebook nu e un loc unde sa ne descriem viata

Audienta nu este bine definita. Cui ii place sa posteze ceva si sa treaca neobservat de cele mai multe ori? Ar fi ciudat pentru cei mai multi oameni, mai ales atunci cand au foarte multi prieteni pe o retea de socializare. Cu cat mai multi oameni vad mesajul statusului pe care l-ai postat, cu atat mesajul devine mai necitit sau pur si simplu ignorat, pentru ca nu toate mesajele tale sunt interesante pentru cei din jurul tau. Este adevarat ca ne putem selectiona prietenii pe Facebook si putem alege optiunea de mesaj personalizat, insa acest lucru consuma mult timp si devine iritant.

Retelele sociale sunt pentru divertisment, nu pentru distribuirea de update-uri asupra starii tale emotionale. Exista o multime de grupuri unde poti sa te inscrii, iar in acest fel vei evita ca postarea ta sa ajunga in sectiunea de News Feed a prietenilor tai.

De asemenea, nu uita ca Facebook devine o amenintare a confidentialitatii. Nu iti permite sa iti blochezi fotografia de profil fata de straini si de multe ori iti ofera acces nejustificat catre o serie de aplicatii care iti pot distribui unele lucruri in cronologie, in numele tau.

Cu toate acestea, Facebook devine un instrument de prejudecata rasiala si religioasa. In general, oamenii dau nastere unor conversatii negative pe reteaua de socializare, unde exista diferite discutii pe tema rasismului, etniei, sexului sau religiei. Facebook ii determina pe utilizatorii sai sa fie mai slabi, manipulandu-i.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *