Esti platit sa populezi, esti platit sa iti schimbi locatia

Poate ca nu am fi crezut sa ajungem in acest punct dara iata ca se intampla. Daca intr-o perioada mai toti fugeau de viata la tara pentru ca mediul urban oferea locuri de munca, un nivel de trai mai ridicat si confort lucrurile s-au schimbat. Cel putin in Romania unde ratele la banci au devenit o povara. Mai mult decat atat sunt si zone unde esti platit pentru a locui.

De curand ceea ce era o glorie a devenit o ruina, iar Detroitul si-a declarat oficial falimentul. Insa trebuie salvat oarecum de aceea autoritatile sunt dispuse sa ofere sume de bani celor care vor accepta sa locuiasca aici. Mai exact se ofera suma de 2500 de dolari pentru primul an, pune la dispozitie case abandonate insa ofera si resurse pentru a deveni spatii de locuit renovate si cu conditii optime.

Si nu este singurul exemplu caci a fi rezident in Alaska inseamna din nou o oportunitate de a o lua de la capat. Iar practica de a oferi bani celor care se muta aici exista de multa vreme, sumele oferite fiind cuprinse intre 3000 si 1250 de dolari, cu reguli schimbate in timp insa pastrand regula de aur de a nu cere rezidenta in oricare alta parte in America. Si in Alaska poti practic sa alegi orice oras caci practica este aceeasi.

Canada are si ea principii asemenatoare insa cu tinta catre tinerii absolventi, fie ei canadieni sau imigranti. Astfel acestia pot primi o bursa de 20,000 de dolari pentru a locui in zona minim 7 ani.

Si totusi inseamna o schimbare totala, adaptare, nevoia de a fi capabil sa poti face fata. Spre exemplu in Camden Maine trebuie sa asiguri 24 de locuri de munca in oras si poti primi o suprafata considerabila de teren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *