Este laptele un aliment periculos

Odata ce ai experimentat gustul proaspal al laptelui crud de vaca, realizezi ca gustul laptelui pasteurizat nu are nicio asemanare cu acesta. Laptele proaspat, nepasteurizat, este mai gros, mai cremos si mai dulce. Poate transforma micul dejun cu lapte si cereale in ceva minunat. Miroase mai frumos si, intr-un fel, are un gust oarecum mai laptos. Astfel de lucruri vei auzi de la suporterii laptelui, care sustin ca este foarte sanatos.

Reduce febra, astmul si anumite simptome, deoarece contine mai multi nutrienti si poate fi baut de oamenii care au intoleranta la lactoza. Cu toate acestea, potrivit U.S. Centres For Disease Control, laptele se numara printre cele mai periculoase alimente din lume. Atunci cand este manevrat necorespunzator, laptele nepasteurizat poate fi o zona propice pentru salmonella, listeria si E. Coli. Laptele este atat de periculos incat unele magazine interzic vanzarea laptelui direct de la consumator.

Cine are dreptate? Care este adevarul despre laptele crud?

Poate fi ceva natural atat de periculos? Laptele care poate fi cumparat din supermarketuri este tratat sau pasteurizat, pentru a ucide toate bacteriile daunatoare. In mod normal, laptele este incalzit la 72 grade Celsius timp de 15 secunde, suficient de fierbinte incat sa fie in siguranta. Laptele crud este un produs ce provine de la o vaca- sau capra, sau oaie- si este imbuteliat fara niciun fel de tratament.

Fara un tratament termic, laptele poate fi o gazda perfecta pentru unele bacterii. Unele boli, cum ar fi tuberculoza pot fi transmise direct prin lapte. Riscurile provenite de la laptele crud sunt insa si mai mari in cazul copiilor, a celor batrani sau a celor care au un sistem imunitar mai slabit. De asemenea, daca stam bine si ne gandim nu numai laptele poate fi purtator de microbi si bacterii. Niciun fel de aliment nu este 100% sigur. De exemplu, carnea de pui poate fi o sursa importanta de salmonella, si cu toate acestea consumatorii au incredere in acest produs.

Ar trebui sa ne supunem unei intoxicatii alimentare reale? Acest lucru se reduce la cat de mult risti tu, impreuna cu familia ta, in fata unui pahar cu lapte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *