Energie de la A la Z

Nu putem avea acelasi ritm de energie pe intreaga durata a unei zile. De unde si nevoia de a dormi la pranz, cat de putin. Insa munca ne impinge sa fim activi poate mai mult decat ne-am dori. In acele cazuri in care nu tine de odihna ci mai mult de nevoia de a iesi dintr-un cer vicios de situatii care iti mananca energia invata sa faci diferenta.

Cum sa iti recapeti energia

Incepe ziua cu miscare. Nimic nu se compara cu modul in care iti activezi corpul cand faci putina miscare de dimineata. Asta inseamna sa faci gimnastica sau orice iti face placere. Se intelege o astfel de nevoie de vreme ce timp de ore bune ti-ai “dezactivat” functiile.

Dupa masa de pranz este posibil de asemenea ca energia ta sa aiba un nivel mai scazut. Asadar, tine cont de asta si prefera sa faci o plimbare pe jos. O scurta perioada de miscare te ajuta sa digeri mai repede si mai usor mancarea si iti ofera si energia necesara sa te reapuci de munca. Mai ales daca tine de o munca statica timp de 8 ore pe zi stand pe scaun ai nevoie de un astfel de obicei.

Bazeaza-te pe aromaterapie. Asta inseamna sa te axezi mai mult pe acele esente de citrice, cand efectiv iti incarci doza de energie din mirosul fresh pe care il emana. Desigur, trebuie sa tii cont de combinatiile pe care le faci pentru ca mirosurile sa nu fie cele care ajung sa te adoarma mai rau.

Dar baza ramane in miscare. Fie ca este vorba de yoga sau de stretching ai nevoie mereu de miscare. Aici se aplica regula de “pauze lungi si dese cheia marilor succese”. Asa ca nu te sfii sa te ridici cat mai mult de la calculator si sa faci miscare, pe masura efortului depus cat timp stai jos si muncesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *